2008. április 15., kedd

Háztartásbeli gondolatok

A felfedezés örömével vetettük rá magunkat az előző lakók, a német kiscsajok által ránk hagyott cuccokra: hamar rájöttünk, hogy a mosószerünk kitart még vagy két hónapig, sóval végighinthetnénk a járdát, ha lenne tél errefelé, de maradt még rizs, tészta, paradicsomszósz, cékla, fűszerek, vörösbor(!), miegyéb is. A javakért cserébe persze ki kellett ganézni a konyhát a mocsokból - pl. a vízforraló(!) alján levő barna lepedéket egy napig sikáltam -, kidobtunk több szatyornyi cuccot is, de most már ott tartunk, hogy az ember meg mer érinteni mindent a konyhában fintorgás nélkül... Szerencsére a lakótársaink sem finnyásak, mindenki örömmel használja a ránk maradt cuccokat. Már csak a hűtő az, ami tisztításra vár, mert azt valahogy spanyolosan kifelejtette a takarító csaj, azon egy alkalommal, amikor itt volt...

DSC_1984

A sütőt most cserélték ki, de az előző lakók ideje alatt valahogy eltűntek gázrózsák(!), így csak az egyetlen villanylapot tudjuk használni. Ja, van még egy vízmelegítő kancsónk is alj (és vezeték) nélkül, a hűtőnek le van törve a fogantyúja és az egyik polca... Nem akarom tudni, hogyan buliztak itt az elődeink... :))

A működő vízforralónk és az Ignis mosógépünk, aminek a használati utasításából gyárilag hiányzik a programok leírása, csak találomra tekergetjük, de bármikor ki tudnánk cserélni a vízszűrőt vagy a fűtőszálat

A működő (tiszta!) vízforralónk és az Ignis mosógépünk, aminek a használati utasításából gyárilag hiányzik a programok leírása, csak találomra tekergetjük, de bármikor ki tudnánk cserélni benne a vízszűrőt vagy a fűtőszálat... Gratulálunk! :))

A fürdőszoba hasonló tészta volt, itt is kétszatyornyi majdnem teljesen üres flakont, tubust dobtunk ki, meg borotvákat a kád széléről, meg minden ilyesmit. Miután az én kencéim szépen Pesten maradtak az utolsó napok nagy kapkodásában, az itt találta javakat használom: az UV szűrős sampont, amitől brilliánsan csillogó lenne a hajam, ha szőke lennék, a gyémántdarabokat tartalmazó :) hajbalzsamot, meg befejezésként a bőrradíros tusfürdővel sikálom végig a testem, és aloeverás fogkrémmel mosom meg a fogam. Így mulat egy magyar úr! :))) De lemoshatnám az arcom esténként tonikkal, belőhetném a séróm zselével vagy hajlakkal, kenhetném a kezem és a testem külön-külön kéz- és testápolóval is... de meghagyom inkább ezeket a csajoknak a körömlakklemosóval, a tamponokkal és a betétekkel együtt...  Mit vittek haza a német csajok, ha ezeket mind itt hagyták?! Őrület! :))

Az ominózus tisztálkodószerek. Jobbra a nagyobb pumpás flakonban még nem tudjuk, hogy mi van, szappan biztosan nem, mert nem habzik... :)) A cetlire az van írva: tükör... :)

Az ominózus tisztálkodószerek. Jobbra a nagyobb pumpás flakonban még nem tudjuk, hogy mi van, szappan biztosan nem, mert nem habzik... :)) A cetlire az van írva: tükör... :)

Ja, még egy gondolat. A múlt hétig Moncs egyik osztálytársa, egy 16 éves német kislány volt, olyan határozottsággal és magabiztossággal, hogy eszedbe nem jutott tőle személyit kérni, amikor éppen cigit vett... Nos ő családnál lakott, ami drága, de tök jó, mert első kézből tanulhatsz mindennapi dolgokat, a gondodat viselik, meg miegymás. Nos ő ebből nem sokat profitált, mert minden nap bulizni járt a barátnőivel, hajnalban ért haza, a családdal gyakorlatilag nem is talákozott! És nem nézett ki rosszabbul napközben, mint én szoktam az esti két pohár bor és 6-7 óra alvás után... ;))

Nincsenek megjegyzések: