2008. április 11., péntek

Autóval Malagában

Sejtettük, hogy nem lesz egyszerű mutatvány, de az autós létezés fájdalmasabb errefelé, mint gondoltuk. Parkolni bárhol lehet az utcán, csak találjon helyet az ember! Mintha a pesti Madách-tér környékén akarnál napközben parkolni, csak errefelé még annál nagyobb az autós népsűrűség. Egy rutinos pesti autóst is lever a víz, ha itt kell leparkolnia valahol a féltett kocsijával.

Nagy a szerelem

A kevés hely és a sok autó miatt a kocsik itt teljesen egymásra állnak, volt úgy, hogy csak az anyósülés felől tudtam a Daihatsuba beszállni. Ha odafér, akkor a parkoló sor mellett általában áll még egy kocsisor, amiket üresben hagynak, meg nem húzzák be a kéziféket, hogy ha az ember belülről akar kiállni, el lehessen tologatni az ott álló autókat... A parkoláshoz amúgy nem kell annyi érzék, mint otthon, mert itt a tolatok... kocc, előre egy kicsit... kocc-os beállás teljesen elfogadott. Nesze neked fényezés, meg színre fújt lökhárító... Nem véletlen, hogy szinte minden kocsin van horzsolás vagy horpadás. A sofőrök amúgy nyugodtak, szóval valószínűleg a parkolás okozza a legnagyobb értékcsökkenést az autókban... :)

tili-toli tili-toli

Közlekedni sem leányálom erre, pl. a két kilométerre levő üzletközpontba eljutni több mint húsz percbe telt, amiből csak 5-6 percnyi volt a helyismeretlenségből adódó bénázásunk. Szűk utcák, sok autó. Ráadásul az üzletközpontban keményen fizettetnek a parkolásért, és bár a választék nagyobb, az árak egyáltalán nem olcsóbbak, mint hazafé a kisközértben. :o Otthon legalább megéri elmenni a legközelebbi teszkóig vagy ósanig, itt eddig nem ez a tapasztalat. Hazafelé tanítási időben esélytelen a lakáshoz közel eső egyetemi parkolóhelyre visszaállnunk, a múltkor is csak jó néhány percnyi reménytelen keresgélés és némi szerencse árán tudtunk jó egy kilométerrel arrébb elfoglalni egy éppen megüresedő helyet. Az utána következő tíz percnyi séta hazafelé a szemerkélő esőben, a nehéz zacskókat cipelve, sem derítette fel a kedvünket! Tapasztalatnak mindenesetre jó volt! ;)

ahova sikerül

Nincsenek megjegyzések: