2008. május 16., péntek

Lakásmizéria

Kényelmességből megint Moncs egyik levelét vágom be:

Nálunk annyi most a hír, hogy ma befejeztük a sulit és holnap kiköltözünk a lakásból. Kicsit zűrös is volt emiatt ez a hét, mert mint az őrült kerestünk valami kiadó szobát. Kb. 1 órája le is fixáltunk egyet - hoztuk a formánkat, szinte az utolsó pillanatban! Mindegy, lényeg, hogy most egy kicsit leereszthetek végre... :)

Egyébként magam is meglepődtem, hogy milyen nehéz tálalni valami megfelelő odút! Millió a hirdetés, de alig akad közöttük megfelelő! Vagy messze van, vagy nem fogadnak párokat, csak egyedülállókat, vagy baromi drága... Hihetetlen milyen magasak itt a bérleti di jak! De annyira, hogy eleve el is vetettük az önálló lakás kibérlésének a gondolatát és már a kezdetektől fogva csak szobában gondolkodtunk. De még így is egy vagyont fogunk fizetni... Itt Malagában egy normális méretű és kulturált szoba, feltéve, hogy aránylag jó helyen is van (mármint közlekedés szempontjából), 2 fő részére 300-400 euro minimum. Ez 75-100 ezer forint egy hónapra úgy, hogy másokkal osztozol a nappalin, a fürdőszobán és a konyhán! Kemény, mi?

Ha ennél olcsóbban akarnánk megúszni, akkor vagy a gettóban egy lepukkant, koszos lakásban, vagy valahol az isten háta mögött tudnánk valamit bérelni... Szóval szívjuk a fogunkat rendesen.  Már majdnem ki is költöztünk egyébként a világ végére (na jó, csak 40 kilcsire Malagától...), amikor tegnap az egyik spanyol tanárunk felajánlotta, hogy költözzünk be hozzá, van egy szabad szobája! Meghánytuk-vettettük a dolgot és végül elfogadtuk az ajánlatát. Aranyos srác (Angel), de kicsit messze van a lakása a központtól. Bár nem is ez volt a legnagyobb kifogásom a dolog ellen, hiszen a távolság nem olyan vészes és a lakás is teljesen rendben van, csak hat ez mégis az ő OTTHONA, vagyis nem osztozol valamin a többi bérlővel, hanem használod az övét. Szóval kicsit olyan betolakodó-féleséget éreztem, amikor ott jártunk nála szemrevételezni a kérót.

De végül győzött a józan ész és belementünk. Igaz, max. 1 hónapot maradunk nála, sőt lehet, hogy csak 2 hetet. Ugyanis menet közben elkezdtem levelezni egy lánykával, aki szinten kiadná az egyik szobáját. Asszem ő is csak bérlő, de amint kiürül az egyik szobájuk (4 van), meghirdetik a neten. Eddig csak fényképeket láttunk, meg a leírást olvastuk a neten, de ez alapján elég korrektnek tűnik. Holnap délután személyesen is megnézzük. Ha megfelel, akkor lehet, hogy jún. 1-től átköltözünk oda (ugyanis csak akkortól lesz üres a szoba).

Hat ennyi egyelőre. Ebben a nagy lakásmizériában a melókereséssel egyáltalán nem is foglalkoztunk, úgyhogy ott semmi újsággal nem szolgálhatok. Talán legközelebb... ;)

Nincsenek megjegyzések: